Utisci: Najčešće i najređe oštećeni automobili

autor: CarVertical datum: 11.07.2021.
$article->title;
Utisci

NAJČEŠĆE i NAJREĐE OŠTEĆENI AUTOMOBILI U EVROPI


Jedna od najbitnijih stvari koje treba da znate prilikom kupovine polovnjaka je da li je automobil bio u saobraćajnoj nesreći. Ukoliko je automobil oštećen, njegova limarija je oslabljena, što znači da je svaka sledeća nesreća mnogo opasnija i po automobil i po putnike. Takođe, veoma je retko da vozači adekvatno ulažu u popravke posle udesa. Sve je više slučajeva gde se automobil jefitno popravi čisto kako bi uspeo da se proda.

Šansa da naletite i kupite vozilo koje je oštećeno varira od brenda i modela automobila. Dok većina vozača pretenduje da kupi pouzdan i moderinji auto, mlađi neiskusni vozači sve češće bacaju fokus na jačinu motora, sportske performanse, kao i generalni izgled automobila umesto da gledaju pasivne i aktivne strane sigurnosnih specifikacija.Metodologija Istraživanja


Izvor informacija: Ovo istraživanje je bazirano na izveštajima o istoriji automobila generisanim od strane korisnika carVertrical platforme. Ova platforma pruža detaljan izveštaj istorije automobila koristeći broj šasije VIN, prema kome možete zaisgurno dobiti informacije o svakoj nesreći u kome je auto bio, svakom oštećenom delu, kao i koliko je koštala popravka, plus još dosta toga.

Period sprovođenja studije: Od Juna 2020 do Juna 2021.

Uzorak informacije: Blizu milion izveštaja o istoriji automobila je analizirano.

Uključene države: Poljska, Rumunija, Mađarska, Češka, Bugarska, Hrvatska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Rusija, Belorusija, Francuska, Litvanija, Ukrajna, Letonija, Italija, Nemačka.

Top 5 Najčešće oštećenih automobila


Prema carVertical izveštajima, tabela ispod prikazuje pet marki automobila u Evropi koji su najčešće oštećeni. Takođe, uočite najčešće modela koji su lupani; svi automobili imaju različite karakteristike i popularni su različitim tipovima vozača.
Kao što i sami vidite, Lexus zauzima prvo mesto. Automobili ove marke su pouzdani i jaki, i baš zato vozači znaju da precene svoje vozačke sposobnosti što ih na kraju dovodi do katastrofe. Isto važi i za Jaugar i BMW automobile. Na primer, sprotska verzija BMW Serije 3 i Jaugar XF su relativno jeftini automobili za svoju marku, a opet su previše agilni i brzi.

Na drugom mestu je Subaru koji jasno pokazuje da čak i sistemi sa pogonom na sva četri točka ne mogu uvek da vas zaštite u nezgodnim situacijama. Doduše, oni koji kupuju Subaru automobile češće voze van gradova. Njihov sofisticirani all-wheel-drive sistem (AWD) je u mogućnosti da prevaziđe gotovo bilo koji izazov, ali kada se na šumskom ili zemljanom putu odjednom nađe dosta leda ili blata, čak i tada nije sigurno da će se automobil zaustaviti dovoljno brzo.

A tu je i Dačija – jedna od najjeftinijih marki automobila na svetu. Oni proizvode minimalistične automobile gde se uglavnom vodi računa o budžetu. Baš zbog svoje priuštivosti, Dačije odlikuje slaba konjska snaga, a nezgode se mogu desiti uglavnom zbog nepažnje.

Top 5 Najređe oštećenih automobila


Prema carVertical izveštajima, tabela ispod pokazuje 5 marki automobila koje su najređe učesnici saobraćajnih nezgoda. Alarmantno je to da se čak i ovde susrećemo sa visokim procentima; ne postoji marka automobila sa manjim procentom jer čak i kada se dogodi jedna nezgoda, prečesto je više automobila uključeno.
Ovi rezultati prikazuju da popularnost marke i karakteristike automobila utiču na to da se automobil nađe u nesreći. Na primer, Fiat proizvodi samo kompaktna vozila. Citroen i Peugeot marke uglavnom pružaju pristupačne automobile sa motirma koji variraju između 100 i 150 konjskih snaga. Ovakve karakteristike gotovo nikad ne privlče vozače koji žele jako ubrzanje kako bi probijali ograničenja brzine.

Top 10 država sa najvećim procentom oštećenih automobila


Tokom ove studije, carVertical je analizirao izveštaje raznih evropskih zemalja. Rezultati u ovoj tabeli pokazuju u kojim državama je procenat oštećenih automobila najveći.
Varijacije prikazane u tabeli se najvećim delom odnose na navike vozača i ekonomski nivo države. Oni koji žive u državama sa jakim bruto domaćim proizvodom (BDP-om) mogu u proseku priuštiti novija vozila. Ali, kada govorimo o delovima Evrope gde su male plate, onda je više verovatno da se voze jeftinija vozila koja su najčešće oštećena, ili uvežena iz inostranstva.

Navike i potrebe vozača takođe utiču na ove rezultate u tabeli. Bez obzira na to što je prethodno istraživanje ilmitirano. To se dešava zbog toga što određena tržišta imaju limitiran broj podataka, što dalje dovodi do toga da osiguravajuće kuće imaju mnogo malo informacija koje se odnose na to da li je automobil oštećen i na predispozicije vozača.

Zaključak


Danas, saobraćajne nesreće su rastući problem. Pisanje poruka, obavljanje poziva, unošenje hrane i pića - Vozači obavljaju mnogo drugih aktivnosti koje, pre ili kasnije, dovode do nesreća. Takođe, motori na automobilima postaju previše jaki te su ljudi na granici kontrolisanja mašine tokom vožnje.

Detaljna popravka automobila nakon sudara je veoma skupa, baš zato je ne mogu svi priuštiti. Originalno stanje automobila se mora vratiti u normalu, zaštitni jastuci da se vrate na svoja mesta, itd. To je razlog da većina vozača nađe jefitinije, manje sigurne, varijante. Baš zato je danas sve učestalija pojava da se na putu spaze nesigurni automobili.
Podaci o vozilu - Lexus GS
nije testirano
proizvodnja:
2012. - 2016.
godine
karoserija:
limuzina
4 vrata
dužina:
4850
mm
širina:
1840
mm
visina:
1455
mm
prtljažnik:
458
l
rezervoar:
66
l
Podaci o vozilu - FIAT 500L
94% zaštite
proizvodnja:
2012. - 2017.
godine
karoserija:
minivan
5 vrata
dužina:
4147
mm
širina:
1784
mm
visina:
1658
mm
prtljažnik:
455 - 1480
l
rezervoar:
50
l

Marketing

Dopadaju Vam se tekstovi? Naručite knjigu!

Svi Vaši omiljeni tekstovi na 185 strana


Više od 50 najpopularnijih tekstova sa Automanijak bloga, kolumne na portalu MojAuto.rs i štampanog dodatka novina "Blic" zaokruženih u knjigu. Obradujte sebe ili nekog drugog zaljubljenika u automobilizam ovim ponekad korisnim, a često šaljivim skupom saveta, iskustava i utisaka jednog Automanijaka.

Brzo i jednostavno naručite knjigu online.

Komentari posetilacaNAPOMENA: Polja obeležena zvezdicom (*) su obavezna. Slanjem komentara potvrđujete da ste pročitali i da prihvatate uslove korišćenja našeg portala.

Trenutno nema komentara. Budite prvi da ovo prokomentarišete.

Proverite automobil po broju šasije

Pratite nas

AutoManijak Instagram

AutoManijak Facebook

AutoManijak baza trenutno sadrži:

47svetska automobilska brenda
1.565zasebnih modela vozila
2.275motora raznih proizvođača
14.080konkretnih automobila