Pravna pouka - Informišite se o pravnom aspektu onoga čime se bavimo

Pravna pouka
Autorska prava

AutoManijak.com pruža informacije o markama, modelima i konkretnim vozilima, a isti potpadaju pod opšte uslove korišćenja ovog web sajta. Pristupanjem sajtu i pregledanjem njegovog sadržaja, Vi pristajete na uslove korišćenja i sa njima se slažete. AutoManijak.com zadržava pravo promene uslova korišćenja, kao i informacija o markama, modelima i konkretnim automobilima, na sopstvenu odluku i bez prethodnog obaveštavanja korisnika. Korisnici su dužni da se blagovremeno informišu o svim promenama putem stranice uslovi korišćenja i ostalih relevantnih stranica. Sva prava koja nisu eksplicitno dodeljena korisnicima su zadržana.

Vlasništvo nad sadržajem

Veliki deo sadržaja dostupnog na našem web sajtu je prikupljan automatski, korišćenjem web-robota dizajniranih specijalno za potrebe sajta AutoManijak.com, isključivo sa javno dostupnih internet stranica koje tu vrstu prikupljanja informacija ne zabranjuju. Takve informacije su javno dostupne i AutoManijak.com ih ne smatra svojim vlasništvom. Ipak, forma u kojoj su te informacije prikazane, kao i veze između odredjenih entiteta su autorsko delo i svako preuzimanje sadržaja uz očuvanje forme i veza se zabranjuje, osim u slučaju eksplicitne dozvole od strane autora web sajta AutoManijak.com. Ovo se ponajpre odnosi na informacije o vezama između konkretnih modela automobila i motora koji su u njih ugrađivani, kao i na algoritme pronalaženja idealnog vozila (Virtuelni Savetnik™) i sličnih automobila. Ukoliko imate primedbe na određeni deo sadržaja (slike i sl.) i smatrate da su Vaše vlasništvo, molimo Vas da nas o tome obavestite kako bismo ih blagovremeno uklonili.

Politika privatnosti

Naš web sajt koristi tehnologiju 'web kolačića' (cookies) kako bi obezbedio optimizovano korišćenje od strane korisnika čiji se odabiri i podešavanja pamte. Ove informacije se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima. U slučaju da ste na neki način nezadovoljni korišćenjem naših usluga molimo Vas da nas o tome obavestite putem email-a. Obavezujemo se da Vaše podatke (formulari, ankete, korespondencija, i sl.) nećemo ustupati, pokazivati, iznajmljivati niti prodavati trećim licima.

Google DoubleClick DART kolačić

Koristimo nezavisne kompanije za oglašavanje (Google adsense) da bismo prikazivali prikladne oglase kada posetite naš web sajt. Ove kompanije mogu da koriste informacije koje se odnose na Vaše posete ovom i drugim veb sajtovima kako bi vam obezbedile oglase o robi i uslugama koje vas interesuju. Ako želite više informacija o ovoj praksi, kao i o tome kakve mogućnosti imate da ne dozvolite ovim kompanijama da koriste ove informacije, o tome se možete informisati putem servisa Google adsense.

Odricanje od prava

Svi sadržaji na sajtu AutoManijak.com predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i kao takvi ne mogu uticati da AutoManijak.com i/ili pravna i fizička lica koji stoje iza njega, budu odgovorni za direktne ili inderektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija. Administratori sajta čine sve kako bi sadržaj sajta bio ispravan i ažuran. Ipak, korisnik servisa ima obavezu da proveri iz drugih izvora tačnost istaknutih informacija. Same informacije na sajtu zavise od njihove aktuelnosti i neke činjenice možda više ne važe, a postoje prikazane jer se svi sadržaji na sajtu arhiviraju. AutoManijak.com ne snosi odgovornost za istinitost i kvalitet sadržaja reklamnih poruka na sajtu, oglasima, kao i svih ostalih sadržaja koji su linkovani na adrese izvan web sajta AutoManijak.com. Takođe, AutoManijak.com ne snosi odgovornost za ocene koje korisnici dodeljuju modelima, konkretnim vozilima i motorima, niti stoji iza tih ocena koje se samim tim ne mogu smatrati stavom sajta AutoManijak.com i njegovih autora. Određene informacije, kao što su marke proizvođača motora, su sakupljane iz javnih izvora (internet, mediji) i koriste pre svega posetiocima sajta kako bi se informisali o kojim se tačno agregatima radi, bez impliciranja vlasništva nad konkretnim motorima i bez isticanja licenci i sličnih dogovora između automobilskih brendova.

Rezervisana prava

Informacije dostupne na ovom web sajtu su zaštićene i prava na njih su zadržana. Izuzev u slučaju eksplicitno dodeljenih prava, nijedan deo ovog web sajta ne sme biti redistribuiran ili umnožavan, niti korišćen na bilo koji način bez prethodne saglasnosti autora i navođenja sajta AutoManijak.com kao izvora.

Napomena

U slučaju značajnije promene politike privatnosti, korisnici servisa će biti blagovremeno obavešteni jasno istaknutom napomenom u zaglavlju web sajta. U slučaju bilo kakve povrede prava autora AutoManijak.com prekršilac može očekivati prekršajnu prijavu od strane pravnog tima agencije GAMA1 Solutions.

Pratite nas

AutoManijak Instagram

AutoManijak Facebook

AutoManijak baza trenutno sadrži:

47svetska automobilska brenda
1.531zasebnih modela vozila
2.233motora raznih proizvođača
13.778konkretnih automobila