Neopravdano zapostavljen: SUZUKI LIANA 1.6 4x4

autor: AutoManijak datum: 06.04.2016.
$article->title;
Neopravdano zapostavljen

SUZUKI LIANA 1.6 4x4


Ovo je odličan primer automobila na kome se pogled retko kada zaustavi, ali ja ipak smatram da je Suzuki Liana (skraćenica od Life In A New Age - život u novom dobu) vredna vaše pažnje, pogotovo u varijanti sa 5 vrata, 1.600 kubika i pogonom na sva četiri točka.

Automobil se pojavio davne 2001. godine, ali je blago restilizovan 2004. kada je, uz postojeće 1.3 i 1.6 benzinske agregate dobio i varijantu sa 1.4 HDi motorom iz Peugeot-Citroen grupe. Još jedna promena koju je redizajn doneo je i zamena pomalo neobične digitalne komandne table klasičnom analognom.



Pored hečbek varijante, za koju bih se ja definitivno odlučio, u ponudi je bila i, malo nedefinisana, a puno manje praktična, sedan varijanta sa četvoro vrata. Pretpostavljam da je njeno postojanje opravdano tržištima kao što je tursko i kinesko, gde se automobili koji nisu sedani smatraju nepoželjnim. Ipak, meni je ta varijanta Liana-e podjednako nejasna kao i varijanta sa 4 vrata njenog naslednika - SX4. Oba vozila deluju kao nešto na čemu su se dizajneri pripravnici obučavali, pa je greškom završilo u proizvodnji.

Našem hečbeku, uz cenu koja se kreće između 2.000 i 3.500 EUR, glavni adut su i izuzetno pouzdani benzinski agregati koji su, umesto zupčastog kaiša, pogonjeni lancem. Oni nisu previše štedljivi, posebno kada su upareni sa automatskim menjačem i pogonom na sve točkove, ali ušteda će doći kroz servise koji su retki i jeftini.



Na kraju, mnogi će reći da im je ovaj automobil ružan, mada meni lično nije ni malo, ali ono što neće moći da ospore je japanski kvalitet i pouzdanost koji su zaokruženi u kompletan paket dovoljan jednoj prosečnoj porodici na Balkanu.
Podaci o motoru ( problemi & kvarovi )
Suzuki

1.6 M16A

radna zapremina:
1586
cm3
konfiguracija:
4 - Linijski
 
broj ventila:
16, 4 po cilindru
 
dotok vazduha:
Atmosferac
 
vrsta goriva:
Benzin
 
snaga:
103
ks
obrtni moment:
144
Nm
Podaci o vozilu - Suzuki Liana
nije testirano
proizvodnja:
2001. - 2004.
godine
karoserija:
hečbek
5 vrata
dužina:
4230
mm
širina:
1690
mm
visina:
1550
mm
prtljažnik:
447
l
rezervoar:
50
l

Marketing

Dopadaju Vam se tekstovi? Naručite knjigu!

Svi Vaši omiljeni tekstovi na 185 strana


Više od 50 najpopularnijih tekstova sa Automanijak bloga, kolumne na portalu MojAuto.rs i štampanog dodatka novina "Blic" zaokruženih u knjigu. Obradujte sebe ili nekog drugog zaljubljenika u automobilizam ovim ponekad korisnim, a često šaljivim skupom saveta, iskustava i utisaka jednog Automanijaka.

Brzo i jednostavno naručite knjigu online.

Komentari posetilaca



NAPOMENA: Polja obeležena zvezdicom (*) su obavezna. Slanjem komentara potvrđujete da ste pročitali i da prihvatate uslove korišćenja našeg portala.

04.01.2018. 12:53, Zoran Popovic

Suzuki Liana 1,6 mi je sedmi automobil i ubedljivo najbolji. Auto je 2001.godište i kupljen je polovan pre 6 godina.Mada nije garažiran, izgleda kao nov, bez i jedne tačke korozije ! Prostran je, lak za voznju i parkiranje,pouzdan i doduse, malo veci potrosac, oko 6,5 l na otvorenom, u gradu oko 9l benzina. Sedišta su izuzetno udobna, dugo putovanje se ne oseti. Osim kvara senzora radilice koji se lako menja, ali se teško dijagnosticira, nisam imao vecih problema. Kod nabavke delova, treba dobro pregledati ponudu na internetu, jer se cene drastično razlikuju. Moj savet je: NIKAKO ne kupujte iz prve u zvaničnom servisu, kod koga npr.homokinetički zglob sa poluosovinom košta preko 30.000 din.,dok samo zglob kod manjih distributera auto delova kosta oko 6.000 dinara, što je PET PUTA JEFTINIJE ! Pločice prednjih kočnica su kod prvog oko 12.000 din., a možete ih kupiti i za 3.000 din. Pri tome treba znati da nema razlike u kvalitetu, jer su svi delovi japanski originali, nema turskih i kineskih ! POREZ NA NAIVNOST !

Stariji komentari...Sledećih 10

Proverite automobil po broju šasije

Pratite nas

AutoManijak Instagram

AutoManijak Facebook

AutoManijak baza trenutno sadrži:

47svetska automobilska brenda
1.531zasebnih modela vozila
2.233motora raznih proizvođača
13.778konkretnih automobila