Neopravdano zapostavljen: SUZUKI LIANA 1.6 4x4

autor: AutoManijak datum: 06.04.2016.
$article->title;
Neopravdano zapostavljen

SUZUKI LIANA 1.6 4x4


Ovo je odličan primer automobila na kome se pogled retko kada zaustavi, ali ja ipak smatram da je Suzuki Liana (skraćenica od Life In A New Age - život u novom dobu) vredna vaše pažnje, pogotovo u varijanti sa 5 vrata, 1.600 kubika i pogonom na sva četiri točka.

Automobil se pojavio davne 2001. godine, ali je blago restilizovan 2004. kada je, uz postojeće 1.3 i 1.6 benzinske agregate dobio i varijantu sa 1.4 HDi motorom iz Peugeot-Citroen grupe. Još jedna promena koju je redizajn doneo je i zamena pomalo neobične digitalne komandne table klasičnom analognom.Pored hečbek varijante, za koju bih se ja definitivno odlučio, u ponudi je bila i, malo nedefinisana, a puno manje praktična, sedan varijanta sa četvoro vrata. Pretpostavljam da je njeno postojanje opravdano tržištima kao što je tursko i kinesko, gde se automobili koji nisu sedani smatraju nepoželjnim. Ipak, meni je ta varijanta Liana-e podjednako nejasna kao i varijanta sa 4 vrata njenog naslednika - SX4. Oba vozila deluju kao nešto na čemu su se dizajneri pripravnici obučavali, pa je greškom završilo u proizvodnji.

Našem hečbeku, uz cenu koja se kreće između 2.000 i 3.500 EUR, glavni adut su i izuzetno pouzdani benzinski agregati koji su, umesto zupčastog kaiša, pogonjeni lancem. Oni nisu previše štedljivi, posebno kada su upareni sa automatskim menjačem i pogonom na sve točkove, ali ušteda će doći kroz servise koji su retki i jeftini.Na kraju, mnogi će reći da im je ovaj automobil ružan, mada meni lično nije ni malo, ali ono što neće moći da ospore je japanski kvalitet i pouzdanost koji su zaokruženi u kompletan paket dovoljan jednoj prosečnoj porodici na Balkanu.
Podaci o motoru ( problemi & kvarovi )
Suzuki

1.6 M16A

radna zapremina:
1586
cm3
konfiguracija:
4 - Linijski
 
broj ventila:
16, 4 po cilindru
 
dotok vazduha:
Atmosferac
 
vrsta goriva:
Benzin
 
snaga:
103
ks
obrtni moment:
144
Nm
Podaci o vozilu - Suzuki Liana
nije testirano
proizvodnja:
2001. - 2004.
godine
karoserija:
hečbek
5 vrata
dužina:
4230
mm
širina:
1690
mm
visina:
1550
mm
prtljažnik:
447
l
rezervoar:
50
l

Dopadaju Vam se tekstovi? Naručite knjigu!

Svi Vaši omiljeni tekstovi na 185 strana


Više od 50 najpopularnijih tekstova sa Automanijak bloga, kolumne na portalu MojAuto.rs i štampanog dodatka novina "Blic" zaokruženih u knjigu. Obradujte sebe ili nekog drugog zaljubljenika u automobilizam ovim ponekad korisnim, a često šaljivim skupom saveta, iskustava i utisaka jednog Automanijaka.

Brzo i jednostavno naručite knjigu online.

Komentari posetilaca

Proverite automobil po broju šasije