Moji automobili: Kia Cee`d SW 1.6 GDi Dynamic

autor: AutoManijak datum: 14.08.2018.
$article->title;
Moji automobili:

KIA CEE`D SW 1.6 GDi DYNAMIC


KIA je do skoro predstavljala sinonim za automobil koji će za sebe odabrati muškarac treće dobi u nadi (lažnoj) da će limarija izdržati par godina dok mu MUP još uvek produžava vozačku dozvolu. Stvari su se, pak, izmenile iz korena i danas ova azijska kompanija predstavlja jednu od najvećih priča o uspehu u poslednjih X godina, gde je X manje od 13, a veće od 11. Za preokret je pritom zaslužan model koji se 2006. godine drznuo da stane na crtu Golfu, Focusu, Meganu i ostalim dobro poznatim C-segmentašima. Za potrebe njegove proizvodnje je otvorena prva KIA fabrika na tlu Evrope, angažovani su evropski dizajneri i automobil je, logično, dobio ime Cee - apostrof - d (ima neke veze sa Evropskom Ekonomskom Zajednicom, bolje ne pitajte). Niska cena, gomila opreme, dopadljiv dizajn i rekordno duga garancija od sedam godina su lansirali ovaj, a zatim i sve druge modele koji su sledili, nebu pod oblake. KIA je odjednom bila kul, a uz to je uspevala da prvu kišu preživi bez da korodira i dezintegriše se.

Do trenutka kada se pojavila druga generacija popularnog Cee'd-a, ja sam uveliko zagazio u krizu svog automanijakalnog identiteta usled gotovo pa neverovatnog spleta okolnosti i kombinacije nepouzdanih polovnjaka koji su me već neko vreme proganjali. Načela me je zamađijana Lancia Lybra, a dokrajčio ukleti Rover 75 i priznajem - pokleknuo sam. Odlučio sam da, ako već trošim novac kao da imam narkomana u kući, želim bar da automobil upali kad zaverglam, odvoji lamelu kad pritisnem kvačilo i generalno ide, stane i skrene kad mu se kaže, bez da dimi, škripi i klapara.

Automobil: KIA CEE`D SW DYNAMIC
Motor: 1.6 GDi 135ks
Godište: 2014
Kupljen: 02/2014
Proveo kod mene: 48 meseci
Mojih kilometara: 103.000
Podaci o motoru ( problemi & kvarovi )
radna zapremina:
1591
cm3
konfiguracija:
4 - Linijski
 
broj ventila:
16, 4 po cilindru
 
dotok vazduha:
Atmosferac
 
vrsta goriva:
Benzin
 
snaga:
136
ks
obrtni moment:
165
Nm
Podaci o vozilu - KIA Ceed
89% zaštite
proizvodnja:
2012. - 2016.
godine
karoserija:
karavan
5 vrata
dužina:
4505
mm
širina:
1780
mm
visina:
1485
mm
prtljažnik:
528 - 1642
l
rezervoar:
53
l

Marketing

Dopadaju Vam se tekstovi? Naručite knjigu!

Svi Vaši omiljeni tekstovi na 185 strana


Više od 50 najpopularnijih tekstova sa Automanijak bloga, kolumne na portalu MojAuto.rs i štampanog dodatka novina "Blic" zaokruženih u knjigu. Obradujte sebe ili nekog drugog zaljubljenika u automobilizam ovim ponekad korisnim, a često šaljivim skupom saveta, iskustava i utisaka jednog Automanijaka.

Brzo i jednostavno naručite knjigu online.

Komentari posetilaca



NAPOMENA: Polja obeležena zvezdicom (*) su obavezna. Slanjem komentara potvrđujete da ste pročitali i da prihvatate uslove korišćenja našeg portala.

Trenutno nema komentara. Budite prvi da ovo prokomentarišete.

Proverite automobil po broju šasije

Pratite nas

AutoManijak Instagram

AutoManijak Facebook

AutoManijak baza trenutno sadrži:

47svetska automobilska brenda
1.565zasebnih modela vozila
2.275motora raznih proizvođača
14.080konkretnih automobila