Utisci: Koliko su zaista nemački polovnjaci iz Nemačke

autor: CarVertical datum: 16.06.2023.
$article->title;
Utisci

KOLIKO SU ZAISTA NEMAČKI POLOVNJACI IZ NEMAČKE


Kroz godine, Nemačka je postala popularno mesto za kupovinu polovnih automobila. Nemačka vozila su posebno poželjna u istočnoj Evropi gdje je opšte uverenje da automobili sa zapada nemaju nedostataka ili skrivenih oštećenja. Prema saveznoj agenciji za motorna vozila Nemačke, oko 2 miliona nemačkih polovnih automobila se svake godine ponovno registruje u drugim zemljama. U nekim zemljama, udeo uvezenih polovnih automobila iz Nemačke premašuje 50%.

Međutim, postoji čudan paradoks na nemačkom tržištu polovnih automobila: neka vozila uopšte nisu vožena na nemačkim putevima!

Automobili na Prodaju u Nemačkoj mogu biti iz drugih zemalja


Najpopularniji oglasni i web stranice u Nemačkoj navode milione vozila, pa je raspon automobila za prodaju najveći od bilo kojeg drugog kontinenta. Međutim, neka vozila u ovim oglasima mogu biti iz drugih zemalja.

Podaci kompanije carVertical, koja se bavi istorijom automobila, sugerišu da 4,3% automobila koji se prodaju u Nemačkoj nikada nisu videli puteve Berlina, Minhena ili Hamburga, niti ikonični Autobahn - već su došli iz drugih zemalja. Najvažnije zemlje gde su se polovni automobili prvo registrovali pre nego što su uvezeni u Nemačku su Italija (16,6%), Francuska (12,7%), SAD (10,6%), Belgija (9,1%) i Rumunija (5,1%).

Umesto da kupuju automobil iz Njemačke, kupci rizikuju kupovinu vozila koje je uvezeno iz druge zemlje. Ako prodavač skriva istoriju automobila, možda nije u najboljem stanju. Popravke lošeg kvaliteta, veliki broj pređenih kilometara i skrivena oštećenja uobičajeni su razlozi zbog kojih prodavači pokušavaju sakriti prošlost vozila i prodati ga drugde. Budući da zemlje često ne razmjenjuju podatke o istoriji vozila, teško je pratiti prevare vezane uz međunarodne transakcije.

"4,3% automobila s istorijskim zapisima u Nemačkoj ima neke podatke prijavljene u inostranstvu. Primetili smo da ljudi prodaju skupe modele u Nemačkoj, ali naši zapisi sugerišu da mnogi od njih nikada nisu korišćeni u zemlji. Stvara se iluzija da kupujete dobro održavani nemački automobil, kada je zapravo uvezen iz Italije, Francuske ili Rumunije ", objašnjava Matas Buzelis, rukovodilac komunikacija i stručnjak za automobilizam u carVertical-u.

Zašto su Kupci i Prodavci Automobila iz Istočne Evrope Privučeni Nemačkom Tržištu?


Prema Buzelisu, s nedostatkom novih automobila, izbor visokokvalitetnih modela na tržištu polovnih automobila može biti ograničen. Zato neki prodavci pokušavaju da prodaju svoja vozila perdstavljajući ih kao da su iz Nemačke, jer ta zemlja ima veću publiku. Ako neko ne može da proda svoj automobil u Češkoj ili Rumuniji, onda će probati na nekom drugom mestu.

Nemačka je dugo poznata kao država koja privlači kupce automobila iz Istočne Evrope, ovo datira još iz vremena kada su istočne države bile pod Sovjetskim režimom. U to vreme, u Rusiji se proizvodilo dosta nekvalitetnih vozila kojima je falio komfor, pouzdanost, i kvalitet u globalu. Kao rezultat toga, svi su želeli uvežene automobile, a Nemačka se tu pojavila kao najbolji izbor.Jedan od najpopularnijih mitova je da vozači u Nemačkoj kupuju novija, bolje opremljena i skuplja vozila, i usput striktno se drže saveta proizvođača kada su u pitanju popravke i održavanje. U realnosti, ovakvi klišei mogu da prevare ljude da se odluče za kupovinu automobila bez prethodne provere istorije ili pregleda automehaničara.

Marketing

Dopadaju Vam se tekstovi? Naručite knjigu!

Svi Vaši omiljeni tekstovi na 185 strana


Više od 50 najpopularnijih tekstova sa Automanijak bloga, kolumne na portalu MojAuto.rs i štampanog dodatka novina "Blic" zaokruženih u knjigu. Obradujte sebe ili nekog drugog zaljubljenika u automobilizam ovim ponekad korisnim, a često šaljivim skupom saveta, iskustava i utisaka jednog Automanijaka.

Brzo i jednostavno naručite knjigu online.

Komentari posetilacaNAPOMENA: Polja obeležena zvezdicom (*) su obavezna. Slanjem komentara potvrđujete da ste pročitali i da prihvatate uslove korišćenja našeg portala.

Trenutno nema komentara. Budite prvi da ovo prokomentarišete.

Proverite automobil po broju šasije

Pratite nas

AutoManijak Instagram

AutoManijak Facebook

AutoManijak baza trenutno sadrži:

47svetska automobilska brenda
1.531zasebnih modela vozila
2.233motora raznih proizvođača
13.778konkretnih automobila